top of page

Cave Diving

SAS_New_LOGO.jpg

SubAquaSport ofera cursuri de scufundare in subteran de la Cavern Diver la Technical Cave Diver, brevetate prin IANTD si/sau TDI.

C​ursurile de Cavern si Intro to Cave se pot face separat sau se pot combina intr-un singur pachet de Cavern/Intro to Cave Diver. Taxele pentru cursuri sau pachet se percep inaintea inceperii cursului si nu sunt rambursabile. Brevetul se acorda pe merit, iar acesta este la latitudinea instructorului! Plata taxelor nu garanteaza acordarea brevetului la sfarsitul cursului; daca elevul nu si-a insusit toate tehnicile cerute pe parcursul scufundarilor din cadrul cursului este posibil ca instructorul sa decida necesitatea de scufundari aditionale ce se vor plati separat. Cei interesati de cursurile de la Intro to Cave la Technical Cave trebuie sa detina propriul lor echipament complet de cave diving cu care sa fie obisnuiti inclusiv in conditii de vizibilitate zero. Pentru preturile cursurilor sau al pachetului de Cavern/Intro to Cave, va rugam sa vizitati pagina Preturi.

 

Vizitati-ne periodic pentru a afla noutati! Cei interesati de scufundari in subteran sunt invitati sa viziteze si site-ul Speosub, site-ul scafandrilor speologi din Romania.

Pesteri 

 

Activitatea noastra de scufundari in subteran se desfasoara in diverse pesteri din tara si de peste hotare. Pentru detalii va rugam sa ne contactati.Scufundarile de pestera pe care le oferim nu pot fi facute decat de catre cei brevetati pentru cave diving si/sau de catre cei care participa la un curs de Intro to Cave Diving,  Full Cave Diver sau Technical Cave Diver.

 

In josul paginii puteti viziona cateva clip-uri video filmate de echipa noastra in diverse pesteri din lume. Adaugam noi filme periodic - va invitam sa reveniti sa vedeti pe unde ne-am mai scufundat!

Cavern Diver

 

Acest curs este primul pas pentru cei care doresc sa devina scafandri de pestera. Un scafandru brevetat ca si Cavern Diver are dreptul de a se scufunda in ape semi-inchise pana la limita penetrarii luminii naturale. Durata cursului este de 4 zile pe parcursul carora se vor tine minim 4 ore de teorie, se va da un examen teoretic si se vor face minim 4 scufundari de grota in cel putin doua locatii diferite. Scufundarile au loc in grotele din zona Tyulenovo, Bulgaria pe timp de zi. La acest curs se poate folosi o mono-butelie cu vesta tip jacket sau o dubla cu wing. Fiecare cursant, in afara echipamentului obisnuit de open-water, are nevoie de doua surse de lumina si un reel mic. Echipament inclus in pretul cursului: mono-butelii si lest; restul de echipament, inclusiv butelii duble, se poate inchiria de la noi la preturile de pe pagina Preturi. Cerinte minime: >15 ani cu acordul parintilor sau >18 ani; brevet de Scuba Diver sau Open Water Diver; cel putin 15 scufundari logate; flotabilitate perfecta, pozitionare corecta in apa. Pe durata cursului se invata tehnici avansate de propulsie (frog-kick, flutter-kick, shuffle-kick), se lucreaza cu reel-ul si se invata tehnici specifice apelor subterane.

Introductory / Basic Cave Diver

 

Acest curs este pasul urmator in pregatirea unui scafandru de pestera. Durata cursului este de 4 zile pe parcursul carora se vor tine minim 6 ore de teorie, se va da un examen teoretic si se vor face minim 4 scufundari de pestera in cel putin doua sifoane diferite.  Acest curs se face cu butelii duble, wing si echipament specific scufundarilor de pestera. In afara de lest, echipamentul nu este inclus. Fiecare cursant trebuie sa detina propriul echipament de cave diving cu care sa fie obisnuit, inclusiv in conditii de vizibilitate zero. Cerinte minime: >18 ani; brevet de Cavern Diver; cel putin 10 scufundari logate dupa cursul de Cavern Diver; flotabilitate perfecta; pozitionare corecta in apa; cunostinte de tehnici avansate de propulsie (frog-kick, flutter-kick, shuffle-kick); capabilitatea de a inota pe sub apa cu echipament scuba fara masca cel putin 50m; manuirea reel-ului. Pe durata cursului se dezvolta toate cunostintele listate mai sus si se invata tehnici de scufundare in siguranta cat si tehnici de auto-salvare si ajutor specifice apelor subterane.

Cave Diver

 

Durata cursului este de 4 zile pe parcursul carora se vor tine minim 6 ore de teorie, se va da un examen teoretic si se vor face minim 4 scufundari de pestera in cel putin doua sifoane diferite.  Acest curs se face cu butelii duble, wing si echipament specific scufundarilor de pestera. In afara de lest, echipamentul nu este inclus. Fiecare cursant trebuie sa detina propriul echipament de cave diving cu care sa fie obisnuit, inclusiv in conditii de vizibilitate zero. Cerinte minime: >18 ani; brevet de Intro to Cave, 50 scufundari logate dupa cursul de Intro Cave; flotabilitate perfecta; pozitionare corecta in apa; cunostinte de tehnici avansate de propulsie (frog-kick, flutter-kick, shuffle-kick); capabilitatea de a inota pe sub apa cu echipament scuba fara masca cel putin 50m; manuirea reel-ului. Pe durata cursului se dezvolta toate cunostintele listate mai sus si se invata tehnici de scufundare in siguranta cat si tehnici de auto-salvare si ajutor specifice apelor subterane. Se predau de asemeni tehnici de navigare complexa in galerii submerse.

Cave Sidemount Diver

 

Durata cursului este de 2 zile pe parcursul carora se vor tine minim 3 ore de teorie, se va da un examen teoretic si se vor face minim 4 scufundari de pestera in cel putin doua sifoane diferite.  Acest curs se face cu  echipament de sidemount specific scufundarilor de pestera. In afara de lest, echipamentul nu este inclus. Fiecare cursant trebuie sa detina propriul echipament sidemount de cave diving cu care sa fie obisnuit, inclusiv in conditii de vizibilitate zero. Cerinte minime: >18 ani; brevet de Cave Diver; flotabilitate perfecta; pozitionare corecta in apa; cunostinte de tehnici avansate de propulsie (frog-kick, flutter-kick, shuffle-kick); capabilitatea de a inota pe sub apa cu echipament scuba fara masca cel putin 50m; manuirea reel-ului. Pe durata cursului se dezvolta toate cunostintele listate mai sus si se invata tehnici specifice pentru folosirea in siguranta a echipamentului de sidemount.

Technical Cave Diver

 

Durata cursului este de 3 zile pe parcursul carora se vor preda tehnici de scufundare in siguranta folosind Nitrox pentru explorare cat si utilizarea de Nitrox si Oxigen pentru decompresie. Acest curs se face cu butelii duble, wing si echipament specific scufundarilor de pestera. In afara de lest, echipamentul nu este inclus. Fiecare cursant trebuie sa detina propriul echipament de cave diving cu care sa fie obisnuit, inclusiv in conditii de vizibilitate zero.Cerinte  minime: >18 ani; brevet de Cave Diver si brevet de Advanced EANx sau Advanced Recreational Trimix; minim 20 de scufundari cu duble logate dupa obtinerea brevetului de Cave Diver; flotabilitate perfecta; pozitionare corecta in apa; tehnici avansate de propulsie; manuirea reel-ului; cunostinte de folosire a buteliilor de stage.

Filme Cave Diving
Cave Diving Izverna
Cave Diving Franta 
Cave Diving in Cenote, Riviera Maya, Mexic 
Scufundare in Mina, Romania 
Expeditii, Laos & Vietnam 
bottom of page