top of page
SAS_New_LOGO.jpg

Cursuri

APA DESCHISA

IMPORTANT!

Pentru Discover Scuba Diving va rugam sa ne contactati cel putin 1 zi inainte. 

Pentru cursuri va rugam sa verificati calendarul si sa ne contactati cel putin 1 saptamana inainte.

Discover Scuba Diving

1-2 ore

Open Water Diver

SDI/NAUI/IANTD

* 4 zile

Advanced Scuba Diver SDI/NAUI/IANTD

* 4 zile

Master Scuba Diver SDI/NAUI/IANTD

* 4 zile

Rescue Diver SDI/NAUI/IANTD

* 3-4 zile

Petreceti o zi placuta la Marea Neagra (Romania sau Bulgaria) incercand o scufundare de la mal, la adancime mica. Echipamentul scuba complet este inclus in pret. Numai pentru incepatori fara teama de apa. Cerinte minime: >10 ani, cunostinte de baza de inot. Ajuta daca ati facut vreodata snorkeling.

Cerinte minime: >15 ani**, capabil sa inoate 200m, sanatos fizic si psihic, apt de scufundare. Cursul Basic include: 6 ore de teorie, examen teoretic, 1 sedinta bazin, 4 scufundari. Cursul All Inclusive include: 6 ore de teorie, examen teoretic, 1-2 sedinte bazin, 8 scufundari, jurnal, contravaloarea brevetului si echipament scuba complet pe durata cursului. Nu sunt incluse scufundari suplimentare, cazare, masa, transport. **Pentru cei intre 10-15 ani oferim brevetul de Junior Scuba Diver.

Cerinte minime: >15 ani**, brevet de Scuba Diver sau Open Water Diver, cel putin 25 de scufundari logate. Cursul include: 15 ore de teorie, examen teoretic, examen practic, contravaloarea brevetului, 6 scufundari din care 3 de specialitate (scufundare de adancime, scufundare de noapte, navigare cu busola). Echipament inclus: butelie si lest. Restul echipamentului se poate inchiria la preturile afisate pe pagina Preturi. **Pentru cei intre 12-15 ani oferim brevetul de Junior Advanced Scuba Diver.

Cerinte minime: >15 ani, brevet de Advanced Scuba Diver. Cursul include: 20 ore de teorie, examen teoretic, examen practic, contravaloarea brevetului, 8 scufundari din care cel putin 5 de specialitate (de adancime cu decompresie simulata, de noapte, search  & recovery, navigare cu busola, recuperare a unui obiect de la adancime). Echipament inclus: butelie si lest. Restul echipamentului se poate inchiria. Obligatoriu: doua surse de lumina.

Cerinte minime: >15 ani, brevet de  Scuba Diver, brevete de CPR si First Aid. Cursul este conceput pentru a oferi scafandrilor brevetati mijloace aditionale de a se auto-salva, cat si pentru a interveni in ajutorul colegului de scufundare in conditii normale de ape deschise. La acest curs se predau si cunostinte rudimentare de prim ajutor, ingrijirea si pozitionarea victimei si remedii comune pentru boli si rani relationate scufundarilor.

Divemaster SDI/TDI/NAUI/IANTD

* 3 saptamani

Acest curs este destinat scafandrilor cu experienta si le confera celor ce il trec cu succes statutul de "leader". Cerinte minime: brevete de Master Diver si Rescue Diver si cel putin 60 de scufundari logate. Un Divemaster activ este calificat sa organizeze si sa conduca scufundari pentru scafandri brevetati in conditii echivalente cu cele in care a fost instruit. Este deasemenea calificat sa asiste un Instructor la cursuri de scufundari.

Pretul cursului include contravaloarea brevetului si a altor taxe cerute de agentiile de brevetare.

Nitrox Diver 

TDI/NAUI/IANTD

 1 zi

Cerinte minime: >15 ani, brevet de Scuba Diver sau Open Water Diver. Cursul este conceput pentru a prelungi timpul petrecut sub apa, pentru a scurta timpul petrecut la suprafata intre scufundari si a se bucura la maxim de orice scufundare cu ajutorul aerului imbogatit cu oxigen. Cursul include: 6 ore de teorie, examen teoretic, 2 scufundari cu EANx, contravaloarea brevetului, butelie si lest. Nu include restul de echipament.

Advanced Nitrox Diver TDI/IANTD

* 4 zile

Primul pas catre scufundari tehnice! Cerinte minime: >15 ani cu acordul parintilor sau >18 ani, brevet de Nitrox Diver si Deep Diver, cel putin 30 de scufundari logate, flotabilitate perfecta. Curs conceput pentru extinderea cunostintelor in utilizarea de Nitrox. La acest curs se folosesc amestecuri de pana la 50% EAN. Acest brevet califica un scafandru in a se scufunda cu EANx pana la o adancime de 40m si a face scufundari cu paliere de decompresie de pana la 15 minute.

Technical Diver Open Circuit Only IANTD

* 3 zile

Curs conceput pentru a face scufundari intre -30m si -51m (apa sarata) utilizand amestecuri de gaze de respirat, cat si folosirea de EANx si oxigen pentru decompresie. Cerinte minime:  >18 ani, brevet de Advanced EANx Diver si Deep Diver, cel putin 100 de scufundari logate din care min. 30 la adancimi mai mari de 30m, flotabilitate perfecta. 

Diverse Specialitati SDI/TDI/NAUI/IANTD

Durata variabila

  • Sidemount Diver

  • Altitude Diver

  • Drysuit Diver

  • Deep Diver

  • Wreck Diver

  • Night - Limited Visibility

  • Ice Diver

  • Search & Recovery

  • Full Face Mask Diver

  • U/W Photographer

 

Pentru detalii, preturi, cerinte si durata acestor cursuri va rugam sa ne contactati prin formularul ce se gaseste pe pagina Contact.

MEDIU SUBTERAN

Cavern Diver

IANTD/TDI

* 4 zile

Cerinte minime:  >18 ani, brevet de Advanced Open Water Diver, minim 25 de scufundari logate dupa dobandirea brevetului de Advanced, stapanirea flotabilitatii, pozitionare corecta in apa, capacitatea de a inota sub apa cu echipament scuba fara masca cel putin 50m. Este de preferat ca cei interesati de acest curs sa detina propriul lor echipament adecvat scufundarilor in mediul subteran.

Detalii suplimentare pe pagina Cave Diving.

Intro to Cave IANTD

Basic Cave Diver TDI

* 4 zile

Cave Diver 

IANTD/TDI

* 4 zile

Technical Cave Diver 

IANTD

* 3 zile

Cave Sidemount Diver

TDI

* 2 zile

Cerinte minime:  >18 ani, brevet de Cavern Diver, minim 10 de scufundari logate dupa cursul de Cavern Diver, flotabilitate perfecta, pozitionare corecta in apa, cunoasterea unor tehnici avansate de propulsie (frog-kick, shuffle-kick, flutter kick). ATENTIE! Cei interesati de acest curs trebuie sa detina propriul lor echipament adecvat scufundarilor de pestera.

Detalii suplimentare pe pagina Cave Diving.

Cerinte minime:  >18 ani, brevet de Intro to Cave sau Basic Cave Diver, minim 50 de scufundari cu duble logate dupa cursul de Intro to Cave, flotabilitate perfecta, pozitionare corecta in apa, cunoasterea tuturor tehnicilor avansate de propulsie (modified frog-kick, shuffle-kick, flutter kick), manuirea reel-ului. ATENTIE! Cei interesati de acest curs trebuie sa detina propriul lor echipament adecvat scufundarilor de pestera cu care sa fie obisniuiti inclusiv in conditii de vizibilitate zero.

Detalii suplimentare pe pagina Cave Diving.

Cerinte minime:  >18 ani, brevet de Cave Diver si brevet de Advanced EANx Diver sau Advanced Recreational Trimix Diver, minim 20 de scufundari cu duble logate dupa cursul de Cave Diver, flotabilitate perfecta, pozitionare corecta in apa, cunoasterea tuturor tehnicilor avansate de propulsie (modified frog-kick, shuffle-kick, flutter kick), manuirea reel-ului. ATENTIE! Cei interesati de acest curs trebuie sa detina propriul lor echipament adecvat scufundarilor de pestera cu care sa fie obisnuiti inclusiv in conditii de vizibilitate zero.

Detalii suplimentare pe pagina Cave Diving.

Cerinte minime:  >18 ani, brevet de Intro to Cave sau Basic Cave, minim 50 de scufundari cu doua butelii logate dupa cursul de Intro to Cave, flotabilitate perfecta, pozitionare corecta in apa, cunoasterea tuturor tehnicilor avansate de propulsie (modified frog-kick, shuffle-kick, flutter kick), manuirea reel-ului. ATENTIE! Cei interesati de acest curs trebuie sa detina propriul lor echipament de sidemount adecvat scufundarilor in mediul subteran.

Detalii suplimentare pe pagina Cave Diving.

UTILITATE PUBLICA (Scufundari pt. Interventii de Urgenta)

ERD 1

ERDi

* 2 zile

Acest curs este gandit pentru a permite scafandrilor de apa deschisa sau celor abilitati pentru interventii de urgenta de a-si insusi cunostintele necesare pentru a face parte din echipe de utilitate publica ce se ocupa cu interventiile de urgenta din mediul subacvatic.

 

Pentru mai multe informatii dati click aici.

TENDER 

ERDi* 2 zile

Acest curs antreneaza membri ai echipelor de utilitate publica in cunoasterea procedurilor si pentru participarea in echipele de interventii de urgenta din mediul subacvatic in rol de ne-scafandru . Rolul de Tender este atat de critic pentru succesul misiunii si al echipei, incat unele echipe isi folosesc cel mai experimentat scafandru in acest rol.

 

Pentru mai multe informatii dati click aici.

DRY SUIT OPS 

ERDi

* 2 zile

Acest curs dezvolta cunostintele necesare folosirii unui costum uscat pentru scafandrii de utilitate publica. In acelasi timp introduce topici importante cum ar fi: encapsularea, medii contaminate, protejarea surselor de apa potabila si proceduri de decontaminare.

 

Pentru mai multe informatii dati click aici.

FULL FACE MASK OPS

ERDi

* 2 zile

Acest curs dezvolta cunostintele necesare unui scafandru de utilitate publica de a se scufunda cu masca faciala in situatii de scufundari pentru interventii de urgenta. 

 

Pentru mai multe informatii dati click aici.

CONTAMINATED WATER OPS

ERDi* 2 zile

Acest curs este unul din cele mai dificile componente ale programelor pentru scafandrii de utilitate publica ce se ocupa cu interventiile de urgenta in mediul subacvatic. 

 

Pentru mai multe informatii dati click aici.

 

SWIFT WATER OPS

ERDi* 2 zile

Acest curs isi propune sa furnizeze informatii si sa asigure formarea scafandrilor de utilitate publica ce se ocupa cu scufundarile pentru interventii de urgenta in cazul apelor repezi unde intrarea in apa nu este practica sau posibila. "Ape repezi" sunt cele ce curg cu o viteza mai mare decat un nod (1852 m/h). 

 

Pentru mai multe informatii dati click aici.

* durata minima a cursului care depinde de vreme si abilitatile cursantului.

Va rugam sa consultati calendarul de activitati pentru a vedea cand si ce cursuri se tin. Contactati-ne pentru a va inscrie la un curs in perioada ce va intereseaza.

bottom of page